Our stories

vrijdag, 09 juni 2017 12:57

Our stories; over last-minutes en samen-werken

Our stories; superleuk natuurlijk, maar ze moeten wél nog ‘even’ geschreven worden.

En wanneer beter dan Op Het Aller-Laatste Moment? Ik ben daar goed in - uitstellen. Een serieus slechte eigenschap trouwens, zeker voor werken in team-verband. Anderzijds: onder druk werken werkt ook wel voor me, dan is het me helder wat er moet gebeuren en concreet inzichtelijk wanneer het af moet zijn. 1, 2, 3: go! Maar zo ontstaan dus ook last-minute de leukste ideeën. Waardoor ik regelmatig op kantoor kom en m’n dag omgooi om dat ene Briljant-Leuke-Idee uit te werken en dírect in te zetten.

En toch; ik ben wel steeds meer van het plannen. Correctie: WÉ zíjn steeds meer van het plannen. Want het werkt aanstekelijk, zeker met dat blijkt dat het succesvol is. En écht plannen: met doelen, subdoelen, taken, kleine taken, support vragen, lóslaten (ook al zo’n sterke eigenschap - ehh… not really…), verwachtingen verhelderen en commitment vragen en hebben. De bom. Ik kan het iedereen aanraden. Samen-werken mét heldere verwachtingen en een goede communicatie maakt het echt leuker. Onze website is een goed voorbeeld van samen-werken; met commitment, doorbijten en dóén. Oke, eerlijk: de eerste deadline misten we finaal. Een leerpuntje. Maar de tweede gestelde deadline deed wonderen: alsof het universum ons gehoord had, gingen dingen die haperden ineens wél bewegen en kwam er schot in. Die tweede deadline; nee, die moet wel goedkomen.

Je begrijpt: op het moment van schrijven is die deadline natúúrlijk goed in zicht - én heb ik, en inmiddels voorál ik geloof ik, nog tig dingen op míjn takenlijstje voor we echt écht online en ‘live’ kunnen. Zo moeten we nog even goed en wel het team-voorstellen uitwerken, moet ik ook nog ‘even aan de cappuccino’, nog wat foto’s bewerken en wat foto’s kiezen en quotes bepalen … Tja, dat Aller-Laatste Moment is nog een verbeterpuntje - maar dat online-doel gaan we halen. Welkom op onze nieuwe website - leuk dat je er bent!