logo-revelz

Aan de cappu met ...

vrijdag, 30 juni 2017 12:53

Debby Duijndam – YouAsMe

In de eerste “Aan de cappu met …”, ga ik in gesprek met Debby Duijndam, van YouAsMe in Bleiswijk. Een gezellig en uitgebreid gesprek, waarin we het hebben over de winkel, beslissingen nemen, vriendinnen-dates, koken en vrije tijd.

Hoe drink je je koffie het liefst?
Meestál zwart. En meestal gewoon koffie, maar heel af en toe cappuccino. En ook alleen op het werk. Thuis nooit, daar heb ik de rust er niet voor. Ja, tenzij m’n moeder langs komt, dan doen we even een bakkie.

In de winkel sinds …
7 jaar. Twee jaar eerder, in 2008 ben ik voor mezelf begonnen, via internet, eerst vanuit de zolderkamer, daarna naar het industrieterrein gegaan, en in augustus 2010 begonnen met de echte winkel. Iedereen verklaarde mij voor gek. ‘Jij? Een winkel? In Bleiswijk?’ Maar als ik iets in m’n hoofd heb, dan doe ik het ook. Maakt niet uit wie je bent, maar je krijgt het er toch niet uit.

Jouw visie?
Ik heb altijd gezegd; ik doe alleen dingen die ik leuk vind. Ik kan niet iedereen tevreden stellen.
En ik doe altijd wel m’n eigen ding - uiteindelijk beslis ik. Met inkopen luister ik wel naar die meiden. Zij moeten het leuk vinden en erin geloven. Anders blijft het hangen.

Jullie handelsmerk, wat maakt jouw winkel bijzonder?
Wij hebben altijd net even wat anders, die dingetjes die leuk zijn om te kopen, die je verrassen, en niet zozeer de grote commerciële merken. En we veranderen ook vaak. In kleding, maar ook met de inrichting. We werken met flexibele meubels dus iedere maand gooien we wel weer het een en ander om of hebben we weer iets nieuws bedacht. Dat is leuk voor onze klanten, maar ook om het voor onszelf gezellig te houden. En ja, als ik de bank bijvoorbeeld zat ben, sorry, maar dan gaat de bank eruit en komt er een nieuwe bank.

Wie heeft je voor het laatst verrast?
Oeh, daar moet ik even over nadenken hoor … Echt verrast? Mijn vriend. Met een kerst-kado, ná de kerst.
Eerder dat jaar waren we op vakantie in Sicilië, aan het rondtrekken, en in de eerste winkel zag ik een ring, en op dat moment twijfelde ik nog en dacht ik ‘die kom ik nog wel een keer tegen’. Maar dat gebeurde dus niet en toen baalde ik wel dat ik ‘m toch niet gelijk had gekocht. Toen heeft hij hem later dus alsnog gekocht, maar hij kwam pas ná de kerstdagen binnen, dus dat was een dubbele verrassing. Die had ik niet aan zien komen.

Jouw Make happy-tip?
Doe wat je leuk vindt, wat je gelukkig maakt.
Ik doe echt alles wat ik leuk vind. En als ik iets leuk vind, dan koop ik het ook. Daar ga ik niet over twijfelen. Niet impulsief of ondoordacht ofzo, maar ik ga niet nodeloos uitstellen en wachten tot ik ‘ouder ben’, ik leef nu. Als het kan, dan doe ik het.

Sportschool of Netflix?
Ik zou willen dat ik sportschool kon zeggen, en dat wil ik ook heel graag zeggen, maar dat is het ‘m niet. Maar ik moet ook heel eerlijk zeggen; Netflix ook niet. Ik kijk echt amper tv.

Zon, zee, strand of liever wat meer actie?
Nee gewoon ‘zon, zee, strand’ dus. Maar ik zit niet zo vaak stil hoor, ik ben eigenlijk altijd wel bezig. Als ik thuis ben en ik heb een uurtje voor mezelf, dan duik ik wel achter de laptop voor nieuwe ontwerpen voor de kaartjes ofzo te maken, of ik ben met fotoboeken bezig.

Een middag of avond met vriendinnen, wat gaan jullie doen?
Gezellig samen zijn, het hoeft niet perse naar iets toe. Als we maar gewoon lekker kunnen kletsen. En we doen dat ook iedere maand, bij iemand anders thuis eten, zelf koken. En meestal proberen we tussendoor ook nog wel bij elkaar te komen.
We hebben voor het hele jaar al iedere maand ingepland, wanneer en bij wie. En dan is het wie er is, is er, wie er niet is, is er niet. En de spontane dates die worden spontaan in de groepsapp gegooid en wie er aanhaakt, haakt er aan.

Koken of uit eten?
Doe mij maar uit eten. Ik kook echt serieus nooit. En ik kan wel koken, maar ik doe het heel weinig, ik heb er gewoon geen tijd voor. Ja, in het weekend, als we vrienden uitnodigen, dan kook ik ook wel, maar doordeweeks, nee. Als ik kook, dan wordt het wat bestellen. Gelukkig hebben we een goede slager en groenteboer, met zelfgemaakte, gezonde maaltijden.

Debby's leuke dingen lijstje:
1. Met het gezin weg, op zondagochtend naar Scheveningen ontbijten of aan het eind van de dag daarheen en daar lekker eten.
2. Dingen máken: sieraden, fotoboek, voor de winkel of voor in huis.
3. Vakantie. Natuurlijk. Ben ik ook gek op.